Topokki
Topokki löytyy aivan kotitalomme kulmalta ja tarjoaa korealaista kotiruokaa, joka tuntui jo heti ensikuulemalta mielenkiintoiselta. Millaista on korealainen kotiruoka? Mitä ylipäätänsä Koreassa syödään? Nämä piinaavat kysymykset olivat pyörineet päässämme pitkään, kunnes yksi ilta päätimme; me otamme selvää tästä!
Olen myös aiemmin ihaillut ikkunan läpi, kuinka koruton, mutta samalla kaunis ravintolatila on. Rento avokeittiö ja pienet yksityiskohdat ravintolassa tosiaan tekevät sen tunnelman tähän ravintolaan. Kuvassa pientä makua, mutta onhan se aivan erilaista paikan päällä..
Ja minkälaista se ruoka on?
Annosten nimiä on vaikeaa muistaa, mutta Ossi sai eteensä possua tulisella kastikkeella, vihannestikkuja ja riisiä. Olipas syväluotaava analyysi :D Mutta "hyvää oli, sen mä muistan" Ossi kommentoi annostaan.
Olisimme mielellämme ottaneet "mykyjä", mutta ne olivat jo loppuneet siltä päivältä, joten valitsimmekin niiden sijaan kala/rapu-kakkuja. Aivan maistuvia nämäkin :)
Ja Outille oli pippurista, friteerattua kanaa. Herkullista, mutta ehkä jokin kastike tässä olisi voinut olla?
Yhteen vetona tästä ja nykyinen mielikuvamme korealaisesta ruuasta; yksinkertaista ja maistuvaa. Se on kyllä aina ruuanlaitossa mielestäni toimiva suunta.
Bodega Cantina
Minulla on työhistoriani takia jäänyt jälki sydämeen meksikolaisesta/etelä-amerikkalaisesta ruuasta ja jokaisessa kaupungissa on onneksi ainakin yksi tätä ruokakulttuuria edustava ravintola. Täällä Birminghamissa olemme törmänneet tähän Bodega Cantinaan ja se on vielä listallamme "vielä kokeiltava". Kesällä se suorastaan tursusi margaritoja nauttivista nuorista ja kiirettä näytti riittävän!
Ei muuta kuin kokeilemaan...
Wagamama
Wagamama on ketjuravintola, jonka tarjoamassa ruuassa on japanilaisia vaikutteita. Ravintola painottaa tuotteidensa tuoreutta, joka kuulostaa aina hyvältä ja osui varsin oikeaan!
Siis nyt pitää YLISTÄÄ MEHUA, ihan oikeasti MEHUA. En ole koskaan maistanut niin hyvää tuorepuristettua, raikasta, tuoretta ja herkullista juomaa!
Tässähän näitä: vasemmalla porkkana-inkiväärimehu ja oikealla omena-lime-minttu-kurkkumehu. Olimme jo heti harkitsemassa mehulingon hankintaa, koska tämä oli herrrrkullista!
No, kun pääsimme yli mehuhekumasta, niin saimmekin salamana ruokaa pöytään. Ossi poseeraa tässä (myöskin todella herkullisen) annoksensa kanssa; tulinen kana ramen. Ramen on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan japanilaista nuudelisoppaa.
Ja Outi harjoittelee (edelleen) käyttämään puikkoja ja on saanut ruuakseen teriyaki-lohta nuudeleiden ja kasvisten kera. MUTTA kyllä tässä kohtaa pitää sanoa, että lohi oli ylikypsää. Tämä onkin usein ongelma lohen valmistuksessa, sillä ihmiset ovat ilmeisesti tottuneet kuivaan loheen. Mikään ei ole niin ihanaa kuin oikean kypsyinen lohi, nam. Mutta kyllä annos katosi lautaselta lohineen kaikkineen, oikein hyvää!
Asha´s
Viimeisenä kaikkien englantilaisten lempiruokaa; intialaista! Ja totta tosiaan hyvää se on.
Tämä ei sentään ole Ossin työpaikka, vaan kilpailija saman kadun varrelta.
Täällä on tullut käytyä parikin kertaa ja ruokailu alkaa aina yhtä herkullisesti, kuten monissa intialaisissa ravintoissa poppadumeilla. Ne ovat hyvin ohuita linssijauhoista valmistettuja lastuja, joita dippaillaan mm. minttukastikkeeseen. Mmmm... Ne ovat aivan Outin lemppareita!
Tällä kertaa olimme nauttimassa biryania, joka on maustettua riisiä, jossa mukana valintamme mukaan Ossilla lammasta ja Outilla rapuja. Sitä kyllä ihmettelen, että miten Ossi jaksaa vieläkin käydä syömässä intialaisessa ravintolassa, vaikka onkin töissä sellaisessa ja saa siellä joka päivä syödä intialaista ruokaa. Ilmeisesti siitä vaan ei voi saada tarpeekseen!
Tällainen oli siis tämä meidän ravintolakatsauksemme Birmingahamissa. Toivottavasti maistui, meille ainakin ;) Nyt pakerramme vielä muutaman päivän töitä ja sitten, voi pojat, sitten alkaa LOMA. Niin kauan toivottu, niin kauan odotettu ja niin ihanan loma...
Herkun näköistä settiä! Ja lohi pitää syödä kypsänä, todellakin! :P Hyvää lomaa, muruset!
VastaaPoista